Správy z priemyslu

Ako sa deaktivujú EAS tagy?

2024-05-14

EAS (Electronic Article Surveillance) štítkysa deaktivujú rôznymi spôsobmi v závislosti od konkrétneho typu štítku a použitého systému.

Magnetická deaktivácia: veľaEAS štítkypoužiť magnetické polia na spustenie poplachov, keď prechádzajú cez detekčné systémy. Na deaktiváciu týchto štítkov sa na štítok aplikuje magnetické pole, zvyčajne pomocou ručného zariadenia alebo pevnej deaktivačnej jednotky. Toto magnetické pole mení vnútorné magnetické vlastnosti štítku a bráni tomu, aby spúšťal alarmy.

Rádiofrekvenčná (RF) deaktivácia: RFEAS štítkypoužívať rádiové signály na komunikáciu s detekčnými systémami. Na deaktiváciu týchto štítkov sa do štítku odošle špecifický RF signál, zvyčajne pomocou ručného zariadenia alebo pevnej deaktivačnej jednotky. Tento signál spôsobí, že štítok prestane reagovať na detekčné systémy.

Fyzické zničenie: Niektoré EAS tagy je možné deaktivovať ich fyzickým zničením alebo poškodením. Môže to zahŕňať rezanie, prepichnutie alebo iné rozbitie štítku. Tento spôsob však vo všeobecnosti nie je uprednostňovaný, pretože môže byť časovo náročné a ťažké zabezpečiť, aby boli všetky štítky deaktivované.

Kombinované metódy: Niektoré systémy EAS využívajú kombináciu magnetických a RF technológií. V týchto prípadoch môže deaktivácia zahŕňať použitie magnetického poľa aj RF signálu na štítok.

Špecifická použitá metóda deaktivácie bude závisieť od typu použitých štítkov EAS, použitého detekčného systému a preferencií predajcu alebo organizácie, ktorá systém EAS nasadzuje. Je dôležité dodržiavať pokyny a odporúčania výrobcu týkajúce sa správnej deaktivácie EAS tagov, aby ste sa uistili, že budú efektívne deaktivované a už nebudú predstavovať riziko spúšťania alarmov.


X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept